Nieuw! Orient horloges

ORIENT Watches – Betaalbare mechanische horloges

Orient_logo

 

Orient Watch is in Japan de grootste producent van horloges met een mechanisch uurwerk. Jaarlijks worden in de manufactuur in Tokio zo’n 2 miljoen horloges geproduceerd. Het in 1950 opgerichte bedrijf (officiële naam: Oriento Tokei Kabushikigaisha) is sinds 2009 volledig in handen van Seiko Epson. Het moederconcern laat Orient overigens volledig vrij.
Orient Bambino

 

Het bijzondere van Orient Watches Japan schuilt vooral in de ommezwaai die het merk zo’n 20 jaar geleden maakte. Tot die tijd produceerde men vrijwel uitsluitend horloges met de sinds de jaren ‘80 immens populaire en goedkoop te maken quartz uurwerken. Maar met de komst van de virtuoze technicus Masashi Takano in 1990 concentreerde Orient zich op de ontwikkeling van mechanische kalibers.

Het belangrijkste Oriënt uurwerk was en is het volledig in eigen huis ontwikkelde en gemaakte kaliber 46, dat nog steeds de basis vormt voor ongeveer 30 verschillende modellen die Orient maakt. Het automatisch opwindende en van dag en datum voorziene kaliber 46, gebaseerd op een al in 1971 gepresenteerd uurwerk (kaliber 46940), was zo’n geweldig succes dat Orient er op een bepaald moment zo’n 500.000 per maand (!) maakte. In 1996 verscheen kaliber 46F40 met gangreserve-aanduiding. Korte tijd later kwam er met Kaliber 40 een afgeleid uurwerk met handopwinding bij. Sinds de introductie 40 jaar geleden zijn er van de 46-familie meer dan 100 miljoen uurwerken vervaardigd!

Orient HorlogesOrient Pilot

De ruim 600 medewerkers van Orient Watches zorgen er samen met de hightech machines voor dat de fraaie, zeer robuuste mechanische uurwerken op industriële schaal en dus tegen lage kosten gemaakt kunnen worden. Dat maakt Orient horloges verrassend vriendelijk geprijsd. De consument krijgt veel waar voor zijn geld; modern gestileerde horloges met perfecte afwerking, uitstekende mechanische uurwerken en voortreffelijke service.
Ervaar ook de degelijke kwaliteit in een modern design van Oriënt Watches.